Amerikaanse belastingwet

Amerikaanse belastingwet

De geschatte leestijd voor dit artikel: 0 minuten

De Amerikaanse belastingwet is onlangs gewijzigd. Dit kan vergaande gevolgen hebben als u ondernemer in Nederland bent én ook een Amerikaans paspoort heeft.

Betalen
Amerikaanse wetgeving kan betekenen dat u door de Amerikaanse belastingwet, Amerikaanse belasting moet betalen over uw Nederlandse bedrijfswinsten of winsten in de BV. Het gaat in de Amerikaanse belastingwet niet alleen om toekomstige winsten maar ook om de in het verleden behaalde winsten.

“Dubbel belasting moeten betalen wil niemand, toch kan het u als Amerikaans staatsburger boven het hoofd hangen”.

Nederland
De Nederlandse overheid heeft de Amerikaanse overheid al om een toelichting verzocht op deze Amerikaanse belastingwet. Het is van groot belang te onderzoeken in hoeverre deze Amerikaanse belastingwet op u van toepassing is. Daarvoor heeft u ook de hulp van een Amerikaanse belastingadviseur nodig. Dit regel ik vanzelfsprekend ook voor u als we zover zijn.

Neemt u gerust contact met mij op als u hierover vragen heeft. Ik help u graag. U bereikt mij via hallo@adrome.nl of 085 792 0074. Wilt u direct antwoord op uw vraag of vragen? Gebruik dan gerust de chat.

Ron Meijer RBc

Over de auteur

Ron Meijer

Ron Meijer is zelfstandig belastingadviseur bij Adrome Fiscaal, auteur bij Wolters Kluwer, coach bij Qredits Nederland en lid van Register Belastingadviseurs. Ron’s motto is: “Alles is aftrekbaar, tenzij..."