Schenking

Heeft u in 2017 een schenking gedaan of ontvangen? Dan moet u wellicht vóór 1 maart de bijbehorende schenkingsaangifte bij de Belastingdienst indienen. Wees op tijd, anders riskeert u een boete.

U moet een aangifte voor de schenking indienen, als de schenking in 2017 méér bedroeg dan de schenkingsvrijstelling. Voor een schenking van ouders aan kinderen bedroeg deze vrijstelling in 2017 € 5.320 en voor alle andere ontvangers € 2.129. Ook als u gebruik heeft gemaakt van een eenmalig verhoogde schenkingsvrijstelling, bijvoorbeeld voor de eigen woning, moet de aangifte schenkbelasting worden ingediend. Als de aangifte voor de schenking niet vóór 1 maart bij de Belastingdienst binnen is, riskeert u een boete.

“Schenking ontvangen? Doe tijdig aangifte en voorkom dat u een deel van de schenking aan de Belastingdienst moet betalen”.

Heeft u in 2017 een schenking gedaan of ontvangen, twijfelt u of u aangifte schenkbelasting moet doen of heeft u hulp nodig bij het invullen en indienen van de schenkingsaangifte, neem dan contact met ons op. Ik help u graag. Eerste weten wat het kost? Dat ik mij voorstellen. Ook daar bij ik duidelijk in. Kijk hier voor de tarieven.

 

Over de auteur

Ron Meijer

Ron Meijer is zelfstandig belastingadviseur bij Adrome Fiscaal, auteur bij Wolters Kluwer, coach bij Qredits Nederland en lid van Register Belastingadviseurs. Ron’s motto is: “Alles is aftrekbaar, tenzij..."