Subsidie Noord Nederland

De geschatte leestijd voor dit artikel: 0 minuten

Ondernemers in Noord Nederland kunnen tot wel € 100.000 subsidie aanvragen voor ontwikkelingen met een maatschappelijk belang. Meer weten? Met de regeling Versneller Innovatieve Ambities (VIA 2017) kan tot wel € 100.000 subsidie worden ontvangen. Subsidie kan bijvoorbeeld worden aangevraagd voor loon- of materiaalkosten voor nieuwe producten, of voor de inhuur van expertise voor innovatieve diensten.

Binnen VIA 2017 wordt onderscheid gemaakt tussen projecten gericht op de koolstofarme economie, en tussen projecten gericht op valorisatie en innovatie. Subsidie kan worden aangevraagd door individuele mkb-ondernemingen, maar ook door samenwerkingsverbanden met meerdere ondernemers. Individuele aanvragers kunnen tot 35% subsidie ontvangen; en samenwerkingsverbanden maximaal 50%.

Om in aanmerking te komen voor VIA 2017 dienen minstens € 10.000 aan projectkosten gemaakt te worden. In totaal is € 5,5 miljoen beschikbaar gesteld. Het loket sluit zodra alle subsidie is vergeven. Het is dus aan te raden de subsidie op tijd in te dienen. Samen met Fiscount kan u helpen met het opstellen van het projectplan.

Bent u geïnteresseerd in VIA 2017, neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek.

Met vriendelijke groet,

image

 

 

 

Ron Meijer RBc.

 

Over de auteur

Ron Meijer

Twitter

Ron Meijer is boekhouder bij Adrome , proactieve belastingadviseur bij Blauwe Vrijdag, fotograaf bij ronmeijer.frl, auteur bij Wolters Kluwer, Stichting NLFiscaal, Taxence en lid van Register Belastingadviseurs. Ron’s motto is: “Alles is aftrekbaar, tenzij..."