BTW aangifte tijdvak aanpassen

De geschatte leestijd voor dit artikel: 1 minuten

Doet u nu per kwartaal BTW aangifte? Onder voorwaarden is het mogelijk om dit te wijzigen. Soms is het voordelig om tijdelijk te kiezen voor een ander BTW aangifte te doen in een ander tijdvak.
Voordeel
Per kwartaal de BTW aangifte doen is voordelig als u per kwartaal BTW moet afdragen of betalen.  Maar doet u grote investeringen waarbij BTW in rekening wordt gebracht, dan kan het voor u natuurlijk voordelig zijn om tijdelijk maandaangifte te doen in plaats van kwartaalaangifte.
Tip: vanaf € 92,50 per maand besteed u de gehele administratie aan mij uit.  Zorgen maken omtrent de btw behoort dan ook bij u, tot het verleden. Meer weten? Klik hier
Jaaraangifte
Onder voorwaarden kan en mag u de Belastingdienst ook schriftelijk verzoeken om jaaraangifte te mogen doen. De voorwaarden zijn:
  • u betaalt minder dan € 1.883 BTW per jaar;
  • u heeft geen vergunning artikel 23 (bij import van goederen uit een niet-EU-land mag de btw dan in de BTW-aangifte worden aangegeven (en afgetrokken) in plaats van aangifte doen en betalen bij de douane);
  • u behaalt per jaar minder dan € 10.000 omzet voor elk van de volgende activiteiten:
    – intracommunautaire leveringen (EU);
    – intracommunautaire diensten (EU);
    – intracommunautaire verwervingen (EU);
    – afgenomen intracommunautaire diensten (EU).

U ziet er zijn mogelijkheden een voordeel te behalen. Heeft u hier een vraag over of wilt u hulp bij het veranderen van het tijdvak van de BTW aangifte? Bel mij op: 085 792 0074. Een e-mail naar hallo@adrome.nl sturen kan natuurlijk ook.

Met fiscale groet,

Ron Meijer

 

Over de auteur

Ron Meijer

Twitter

Ron Meijer is boekhouder bij Adrome , proactieve belastingadviseur bij Blauwe Vrijdag, fotograaf bij ronmeijer.frl, auteur bij Wolters Kluwer, Stichting NLFiscaal, Taxence en lid van Register Belastingadviseurs. Ron’s motto is: “Alles is aftrekbaar, tenzij..."