Hogere omzet, meer winst, hoe bereik je dat?

De geschatte leestijd voor dit artikel: 2 minuten

Als boekhouder werk ik met verschillende typen ondernemers. Sommigen weten tot op de komma precies wat hun marges zijn, hoe hun kosten zijn opgebouwd en hoeveel inkomsten ze hebben. Andere ondernemers hebben geen idee…

De ondernemers die geen idee hebben, zijn overigens vaak wel harde werkers. Daar ligt het niet aan. Maar in tegenstelling tot hun doelgerichte collega-ondernemers, die heel goed weten hoe hun bedrijf financieel in elkaar steekt, zijn deze mensen alleen maar hard aan het werk. Punt. Gewoon hard aan het werk. Met wat precies, dat is niet altijd duidelijk. Dan kan ook niet, want ze hebben geen idee hoe hun bedrijf ervoor staat en wat ze kunnen doen om het (meer) te laten floreren.

Je boekhouder als omzet-verhogende bedrijfsadviseur

Je zou denken dat dit type ondernemer adequaat op de rit wordt gezet door hun boekhouder of accountant. Dat is een verkeerde aanname. De meeste boekhouders of accountants denken helemaal niet zo proactief mee als je zou verwachten. Een gemiste kans, want dat zou voor de ondernemer enorm van toegevoegde waarde zijn.

Veel boekhouders en accountants werken echter nog niet met online boekhoudpakketten, en kunnen niet real-time meekijken. Ze zien dus pas aan het einde van een kwartaal of boekjaar wat er is gebeurd en kunnen dan alleen nog achteraf-advies geven.

Samen werken aan jouw doelen
Daarom ga ik graag tussentijds met mijn klanten om tafel. Met ondernemers die het al goed doen en die nóg beter willen worden in hun bedrijfsvoering. En natuurlijk met die ondernemers die hart voor hun vak hebben en iedere dag keihard aan het werk zijn, zonder daar een fijn salaris uit te halen. Want als ik jou meer winst kan laten halen uit dezelfde omzet, dan is dat toch mooi? Of als we er samen in slagen om je omzet en je winst flink te verhogen, dan zijn we goed bezig!

Begrijp me niet verkeerd, ik vind heus niet dat iedere ondernemer het onderste uit de kan moet halen. Ik ben tevreden als de ondernemer tevreden is. En als je een kleine onderneming runt, daar genoeg geld uit haalt voor wat maandelijkse extraatjes, en geen ambitie hebt om er meer tijd en energie in te steken, dan is dat prima.

Maar ondernemers die graag meer willen bereiken, en niet weten hoe, die help ik graag verder. Door ze inzicht te geven in hun boekhouding, door cijfers te duiden, doelen duidelijk te krijgen en ze handvatten te geven om die doelen te realiseren.

Ga in gesprek met je boekhouder of accountant, of stap over…

Is dit voor jou een herkenbaar verhaal? Weet je ook niet precies hoe je bedrijf er (financieel) voor staat? Of weet je dat wel, maar heb je de spreekwoordelijke stip op de horizon niet helder? Ga dan in gesprek met je boekhouder of accountant en vraag of hij of zij je hierbij kan helpen.

Of je belt mij, en dan gaan wij in gesprek. Dan kijken we samen wat je nodig hebt en hoe ik je daarbij kan helpen.

Ik heb een vraag over jouw artikel, Ron, help mij

 

 

Ron Meijer

 

Over de auteur

Ron Meijer

Twitter

Ron Meijer is boekhouder bij Adrome , proactieve belastingadviseur bij Blauwe Vrijdag, fotograaf bij ronmeijer.frl, auteur bij Wolters Kluwer, Stichting NLFiscaal, Taxence en lid van Register Belastingadviseurs. Ron’s motto is: “Alles is aftrekbaar, tenzij..."