DGA verhoog uw salaris niet!

Salaris

De geschatte leestijd voor dit artikel: 1 minuten

DGA pas op uw salaris!

 

2022

Natuurlijk hoop ik voor je dat uw bv in 2022 dikke zwarte cijfers gaat schrijven. Wat is er dan leuker dan uw salaris te verhogen. Maar dit jaar zou ik dat zeker niet doen. Voor de duidelijkheid: ook geen bonus of zo.

 

Gelijk salaris

Per 1-1-2023 gaat de doelmatigheidsmarge naar nul. Het is een fiscale term uit Wet op de loonbelasting 1964. Dit betekent niet meer en niet minder dan dat uw salaris in de bv gelijk moet zijn met iemand die dezelfde taken in loondienst uitvoert. Nu hebben we nog een marge van 25%. Anders gezegd: de inspecteur verwacht in 2023 een plus in uw salaris van 25%. Doet u dit niet, dan krijgt u vast en zeker in februari een brief met een vragenlijst… Natuurlijk mag u mij dan bellen voor de fiscale 🩹. Maar het kan slimmer.

Tip

 

Daarom de tip van verhoog uw salaris niet! Maar kies voor de slagroom route en keer winst uit. Het kost u, simpel gesteld, net iets meer dan 25% en hiermee houd u een kleine 10% meer over. Kijk dat is tof hé.

Wilt u geen euro teveel belasting betalen en het bijvoorbeeld fiscale dak repareren voordat het gaat regenen? Maak gerust nu een afspraak: https://lnkd.in/eHYMMH3K.

Over de auteur

Ron Meijer

Twitter

Ron Meijer is boekhouder bij Adrome , proactieve belastingadviseur bij Blauwe Vrijdag, fotograaf bij ronmeijer.frl, auteur bij Wolters Kluwer, Stichting NLFiscaal, Taxence en lid van Register Belastingadviseurs. Ron’s motto is: “Alles is aftrekbaar, tenzij..."